Lisztvarázs logo

Videó receptek

Legutóbbi bejegyzések
 

Spenótos, pirított csirkemellcsíkok tésztagombóccal

Recept kategória
Ebéd-Vacsi

Spenótos, pirított csirkemellcsíkok tésztagombóccal

Ez az étel, elkészítési idejével, tökéletesen alkalmazkodik életvitelünkhöz. Változatosan, akár hús nélkül a zöldségek tetszőleges variálásával elkészíthető.

Hozzávalók 2 főre:

Tésztagombóc:

2 db M-es tojás

70 g PaleoLét Lisztvarázs

2 g só, szárított fokhagyma, metélőhagyma

petrezselyem

1-2 ek víz

 

Feltéthez:

200 g csirkemell

15 dkg fagyasztott spenótlevél

1 kisebb sonkahagyma

zsiradék

1 dl kókusztejszín

1 dl víz

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel vizet forrni, sózzuk meg
  2. A tészta hozzávalóit keverjük össze, majd hagyjuk pihenni
  3. Míg forrásnak indul a víz aprítsuk fel a hagymát, zsiradékon pároljuk üvegesre, majd
  4. dobjuk hozzá a csíkokra vágott csirkemellet.
  5. 2-3 perc alatt pirítsuk össze, majd tegyük hozzá az előzőleg mikróban kiolvasztott spenótot.
  6. Ismét forraljuk össze, majd öntsük fel a víz és a tejszín keverékével és forraljuk készre néhány perc alatt.
  7. Az időközben felforrt vízbe szaggasuk bele a két kanál segitségével formált dió nagyságú gombócokat.
  8. Miután feljött a víz tetejére, 3-4 perc alatt főzzük készre.
  9. Forgassuk bele a gombócokat a spenótos, csirkemelles mártásba és tálaljuk
Tetszik? Oszd meg másokkal is!
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Send this to a friend