Lisztvarázs logo

Videó receptek

Legutóbbi bejegyzések
 

Pizzás csiga recept

Recept kategória
Cuki, Ebéd-Vacsi, Reggeli

Pizzás csiga recept

Nagyon egyszerű pizzás csiga receptet hoztam nektek. A sütés előtti este keverd össze a tésztát, hagyd letakarva hűtőben pihenni (legalább 6-8 óra pihenési idő szükséges), majd másnap süsd meg. Ha nálatok is kedvenc lesz, készítsd el nagyobb adagban és gombócozva fagyaszd le.  A felhasználás előtti napon vedd ki a fagyasztóból, hagyd szobahőmérsékleten kiolvadni.  A pizzakrémet is fagyaszthatod. Így az előkészülettel, 10 perces munkával, 30 perc alatt kész is a frissen sült pizzás csiga :-)

Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű (M) tojásfehérje
  • 3 db közepes méretű (M) egész tojás
  • 25 g reszelt alma(héj nélkül)
  • 125 g PaleoLét Lisztvarázs
  • 3 g PaleoLét sütőpor
  • 2 g 
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 tk morzsolt bazsalikom
  • olíva olaj (sütés előtti lekenéshez)
  • 1 marék reszelt sajt a töltelékbe (kompromisszumos így opcionális)

Pizzakrém:

  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 1/2 tk só,
  • csipet bors,
  • 1/2 tk borsikafű,
  • 1/2 tk metélőhagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1/2 tk oregánó, bazsalikom
  • 2 tk eritrit

Elkészítés:

  1. A tojásokat és a reszelt almát keverd össze, majd mehet hozzá a száraz hozzávaló. Alaposan keverd össze és mehet a hűtőbe letakarva pihenni. Ne ijedj meg a híg tésztától, másnapra tökéletes, gyúrható állaga lesz :-)
  2. Másnap a kész tésztából csípjél gombócokat, majd Lisztvarázzsal hintett felületen hengergesd meg, majd picit lapítsd el és mehet is rá az előzőleg sűrűre összefőzött, kihűtött töltelék. Lehet intenzív fűszerezésű a pizzakrém, hogy domináljon a tészta mellett :-)
  3. Szórd meg reszelt sajttal, majd óvatosan tekerd fel és sorakoztasd sütőpapírral bélelt sütőlapra.
  4. Olívaolajjal spricceld meg vagy kend le, majd 180 fokon, légkeverésen, 20 perc alatt süsd készre.
Készítette: Sinka Judit
fejlesztő
Tetszik? Oszd meg másokkal is!
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Send this to a friend