Lisztvarázs logo

Videó receptek

Legutóbbi bejegyzések
 

Kelesztett ropogós kérgű cipó recept

Recept kategória
Ebéd-Vacsi, Reggeli

Kelesztett ropogós kérgű cipó recept

A savanyú káposztalében lévő tejsav baktériumok és a borkősav különösen szellőssé, lyukacsos szerkezetűvé teszi a kenyeret. Az pedig, hogy sütőlapon és nem formában sül, hozzájárul a ropogós kéreg képzéséhez.

Hozzávalók 30 dkg-os kenyérhez

  • 4 közepes méretű tojás
  • 1 ek savanyúkáposzta lé (DM, Müller)
  • 110 g PaleoLét Lisztvarázs
  • 3 g só
  • 3 g PaleoLét sütőpor
  • 2 db probiotikum kapszula tartalma

Elkészítés:
1. Robotgéppel először a folyékony hozzávalókat keverd el, majd
2. Mérd hozzá a száraz hozzávalókat.
3. Miután homogenizáltad a tésztát, letakarva, langyos helyen pihentesd egy órácskát.
4. 1 óra múlva melegítsd elő a sütőt 200 fokra, állítsd légkeverésre.
5. Olajozd be a kezed és formálj a tésztából cipót. Helyezd sütőpapírral bélelt sütőlapra, majd késsel vágd be a tetejét (vizezd a kést, ha ragadna).
6. Süsd 10 percig 200 fokon, majd további 35 percig 180 fokon.

Készítette: Sinka Judit
fejlesztő
Tetszik? Oszd meg másokkal is!
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Send this to a friend