Lisztvarázs logo

Videó receptek

Legutóbbi bejegyzések
 

Kakaós csiga recept

Recept kategória
Cuki, Ebéd-Vacsi, Reggeli

Kakaós csiga recept

A diós csiga tésztája. Nagyon finom, puha, omlós tészta, olvadó csokival, még melegen a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű tojás
  • 50 g reszelt alma
  • 35 g eritrit
  • 130 g PaleoLét liszt varázs
  • 1 tk PaleoLét sütőpor
  • 2 ek olvasztott zsiradék (sertész zsír, kacsazsír stb.)Töltelék:
  • 50 g cocomas
  • 20 g eritrit
  • 15 g kakaó

(ha felrázás után is híg a cocomasod, akkor 1 mk útifű lisztet vagy útifű maghéjat tégy a töltelékhez)

Elkészítés:
1. a száraz és a nedves hozzávalók összekeverését követően, gyúrj a tésztából gombócot, majd pihentesd hűtőben 1 órát, hogy kezelhető legyen a tészta.
2. Tapadásmentes sütőpapírlapok vagy Folpack lapok között nyújtsd 0,5 cm vastagságúra, téglalap alakúra, majd az előzőleg összelangyosított, majd kihűtött tölteléket simítsd a tetejére úgy, hogy a két széleit behajtod, kb fél cm-re, hogy a töltelék ne folyjék ki, ezt követően hosszanti irányban a sütőpapír segítségével tekerd fel.
3. Miután feltekerted a tésztát, egy cérna segítségével vágj kb. 2 cm-es szeleteket és helyezd sütőpapírral bélelt sütőlapra.
4. Süsd előmelegített sütőben, 175 fokon, 15 percig.

Készítette: Sinka Judit
fejlesztő
Tetszik? Oszd meg másokkal is!
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Send this to a friend