Lisztvarázs logo

Videó receptek

Legutóbbi bejegyzések
 

Epres-rebarbarás pite

Recept kategória
Cuki

Epres-rebarbarás pite

Az alábbi receptet Judit készítette a Facebook, PaleoLét Lisztvarázs alkotócsoportjában.

A tészta hozzávalói:
1 egész tojás (M)
2 fehérje (M)
150 g Lisztvarázs
3 g sütőpor
40 g eritrit
40 g lágy kókuszzsír

Töltelék hozzávalói:
50 dkg eper
50 dkg rebarbara
70 g eritrit
1 mk vanília őrlemény

A tészta hozzávalóit keverd össze, gyúrd egyneművé, majd tedd félre, míg elkészíted a tölteléket.

A töltelékhez az epret és a rebarbarát tisztítsd meg, vágd apró darabokra. Szórd rá az eritritet, alaposan keverd át, majd tedd félre.

Nekiláthatsz a tészta kinyújtásának. Ehhez a tészta 3/4-ét vedd(használj mérleget) a maradék 1/4-éből lesz a borító díszítés. Ha nincs kedved nyújtani a tésztát, nyugodtan tapicskold bele az előzőleg kókuszolajjal kikent formába. Ha nyújtanád, akkor Lisztvarázzsal alá-fölé lisztezett sütőpapíron tedd. A sütőpapír segítségével borítsd majd a formába.

A gyümölcsök időközben levet eresztettek. Öntsd le, majd kettő púpozott evőkanál Lisztvarázst keverj hozzá és mehet hozzá a vanília őrlemény is.Miután jól átkeverted mehet a tésztába.

A hátramaradt 1/4 tésztadarabot szintén nyújtsd ki akkorára, amekkora befedné a piténket. Az aljához hasonlatosan, lisztezve alul-fölül. Ha megvagy a nyújtással kör alakú formákat szúrj kí és körkörösen díszítsd vele a pitét.

Kend le vízzel elkevert tojássárgájával, majd mehet is a 175 fokra, alsó-felső sütésre előmelegített sütőbe 35-40 perce. Miután kihűl, teljesen bepuhul a tészta és szeletelheted is. 

Tetszik? Oszd meg másokkal is!
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Send this to a friend