Lisztvarázs logo

Videó receptek

Legutóbbi bejegyzések
 

Dorina sakk tortája

Recept kategória
Cuki

Dorina sakk tortája

A PaleoLét omlós piskóta lisztkeveréket elkészítettem a csomagolásra írtak szerint. Annyit változtattam, hogy tettem hozzá 20 g kakaót. 18 cm-es tortaformába sütöttem meg.

A krémbe 6 dl kókusztejszínt 6 teáskanál porított eritritet, 1,5 teáskanál konjak lisztet és egy nagy csipet vanília port raktam. Elkészítés: 
A keverő edényt fél órára betettem a fagyasztóba, a cocomast a hűtőbe. Fél óra múlva kivettem őket. Robotgéppel vertem fel a cocomast, közben borítottam bele az összekevert konyjak lisztet, vanília port és a porított eritritet. Addig kevertem míg a hab meg nem keményedett Majd utána beraktam a hűtőbe és ott érte el a végső keménységét.

A tortát ennek a videónak https://www.youtube.com/watch?v=dOl8MGEF-EQ&t=551s alapján állítottam össze, annyi különbséggel, hogy nem habzsákból, hanem kanalazva töltöttem bele a krémet. Arra figyeltem, hogy a körbekenéshez az 1/3-a megmaradjon. A tetején a sakkminta díszítést, ugyanígy a videó alapján csináltam meg. A felvágás előtt legalább 1 órát volt a hűtőben, annak érdekében, hogy visszadermedjen a torta töltés közbeni melegedés-olvadás után.

Tetszik? Oszd meg másokkal is!
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Send this to a friend