Lisztvarázs logo

Videó receptek

Legutóbbi bejegyzések
 

Almás tiroli rétes

Recept kategória
Cuki, Ebéd-Vacsi

Almás tiroli rétes

Tökéletes ez a sütemény vendégváráshoz, egy kiadós leves után második fogásnak, de a reggeli kávéhoz vagy teához is kitűnő választás!

Tészta hozzávalói: 

 

Almás töltelék hozzávalói:

Először készítsük el a tölteléket, hogy legyen ideje kihűlni, mire a tészta is elkészül!
A fél kg lereszelt almából nyomkodjunk ki 1.5 dl almalevet. Az almalé felével keverjük csomómentesre a fél csomag pudingport, a maradék almalét tegyük a tűzhelyre,majd a szokott módon, folyamatosan kevergetés közben főzzük meg benne a pudingport. Ezután a reszelt almába forgassuk bele a pudingot, és hagyjuk kihűlni.

Ezután készítsük el a tésztát! 
A lisztet, sütőport, és az eritritet keverjük össze. A két tojást verjük fel villával, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, a két evőkanál olvasztott zsiradékot ( én kókuszolajat használtam), és végül keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ezután formázzunk gombócot a tésztából, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Ezután csípjünk le két diónyi méretű tésztát a gombócból, ezzel fogjuk majd díszíteni a süteményt.
A maradék tésztát tapadásmentes sütőpapír vagy folpack között nyújtsuk kb. 3-4 mm vastag téglalapra, majd a sütemény egyik felébe, a hosszabbik szélétől kb. 2 cm-re rakjuk egyenletesen az almás tölteléket. Ezután felhajtjuk a kb. 2 cm-es tésztacsíkot a töltelékre,behajtjuk a tészta két rövidebb szélét is, majd a folpack segítségével ráhajtjuk a töltelékre a tészta töltelék nélküli felét.
A sütőpapírral bélelt tepsi felé emeljük óvatosan a süteményt, és úgy borítjuk szintén nagyon óvatosan a tepsibe, hogy a tészta hajtásai kerüljenek alulra, és a szép, egyenletes felülete felülre. Ezután a már korábban kivett tésztadarabkákból pici rudakat sodrunk, és díszítjük a süteményt, majd lekenjük a felvert tojással.
Villával megszurkáljuk, majd 40 percig süssük kb. 175 fokon.
Miután megsült a süteményünk, szórjuk meg porrá őrölt fahéjas eritrittel, és szeleteljük fel vastagabb szeletekre.

Készítette: Kulifainé Deutsch Noémi
PaleoLét termékfejlesztő
Tetszik? Oszd meg másokkal is!
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Send this to a friend