Lisztvarázs logo

Videó receptek

Legutóbbi bejegyzések
 

Ropogós paleo tölcsér sztracsatella fagyival

Recept kategória
Cuki

Ropogós paleo tölcsér sztracsatella fagyival

A Lisztvarázs mindent tud! Készítsd el vele néhány lépésben, egyszerűen ropogós, paleo tölcséred!

Hozzávalók 6 db tölcsérhez:

70 g tojásfehérje

1 dkg por eritrit (kávé darálón poríthatod)

Csipet só

8 dkg cocomas kókusztejszín

2 dkg kókusz olaj

5 dkg PaleoLét Lisztvarázs

3 dkg víz

Elkészítés:

  1. A tölcsérekhez a hozzávalókat összekeverjük, majd az ostyasütőre kanalazzuk úgy, hogy vékonyan, egyenletesen eloszlatjuk. Mikor a tészta már megpirult, a tölcsérformázó eszköz segítségével gyors mozdulatokkal rátekerjük a tölcsérformára, néhány másodpercig összenyomva tartjuk, majd levesszük a kész tölcsért és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
  2. Amennyiben az ostyasütő felületén két sütőpapírlap közé kenjük a tésztát, akkor sokkal könnyebben, a sütőpapír segitségével tudjuk majd a tölcsérformára tekerni a forró tésztát, így kezünket a hőtől megkíméljük.
  3. Ostyasütő hiányában sütőben is tökéletes tölcsért süthetünk. Kenjük sütőpapírra a tésztát spatula segítségével kb. 15 cm-es kör alakban, majd 200 fokon 2 perc alatt süssük készre. Míg forró az előzőleg kúp alakúra formált, alufóliával bevont kartonpapírra tekerjük fel, majd néhány másodperc múlva húzzuk le.

Sztracsatella fagyi

Hozzávalók 15 gombóc fagyihoz:

0,5 dl kókusz tejszín

2 dl víz

10 dkg eritrit

2,5 dl kókusz tejszín

6 tojás sárgája

6 dkg csokoládé

Elkészítés

  1. A fagylalthoz az összetevőket a tojássárgája kivételével összemelegítjük. A tojások sárgáját elkeverjük, nem kell felverni. A tejszínes melegített masszát fokozatosan, folyamatosan keverve a tojássárgájához öntjük. Az így kapott keveréket nagyon lassú tűzön, vagy  gőzfürdőben krémesre főzzük. Akkor jó, ha a fakanalunk hátuljára tapad a krém. Vigyázva, hogy ne csapódjon ki a tojás.
  2. A krémet kihűtjük(akár vízfürdőben), majd hűtőben és fagyasztóban tovább hűtjük. A fagyasztóban 15 percenkén habverővel átkeverjük.
  3. Amikor kellően megdermedt, de még jól keverhető, a megolvasztott csokoládét a fagylalt folyamatos keverése közben hozzácsorgatjuk.
  4. Készülhet fagylaltgépben is. Ebben az esetben a gép kever helyettünk.
Tetszik? Oszd meg másokkal is!
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Send this to a friend